Zoli Apartmanok Hajdúszoboszló

Szállás Hajdúszoboszlón 5 perc sétára a Strand fürdőbejárattól.
Hungary, Hajdúszoboszló,
Kölcsey utca, 34-36.
0036704261536 - HU-RO-EN
0040312263301 - HU-RO
Keleti Húsvét
  • Zoli Apartmanok
  • Zoli Apartman
  • Vandor Apartman
  • Maja Apartman
  • Anna Apartman
AJÁNLATKÉRÉS
Mindössze csak 1 perc!
Ünnepi és akciós csomagok

Hajdúszoboszlói Programok 2017



Hajdúszoboszlót évtizedek óta a reumások mekkájának hívnak vizének gyógyhatása miatt.

Az elmúlt évek során viszont már nem csak a gyógyulni vágyók látogatnak akár évente többször is Hajdúszoboszlóra, hanem a pihenésre, kikapcsolódásra, kulturális és gasztronómiai fesztiválokra vágyó idősek, fiatalok, gyermekek. Hajdúszoboszló felismerte az igények sokrétegűségét és erre alapozva a gyógyfürdő és a szabadtéri strand mellett létrehozott egy többszintes fürdő és wellness komplexumot, az Aqua-Palace-t, amiről bátran kijelenthetjük, hogy egyedül álló módon kielégít minden igényt, legyen szó sportolásról, pihenésről, gyerek programról, továbbá számos fesztivál rendezésével igyekszik mindenki kedvében járni.

A „vizes” élmények mellett Hajdúszoboszló szeretné bővíteni a programok palettáját, hogy az itt eltöltött napok vagy akár hetek még tartalmasabbak legyenek.

Ennél fogva Hajdúszoboszlón évről évre számos gasztronómiai és kulturális rendezvény kerül megrendezésre a résztvevők nagy örömére.

A teljesség igénye nélkül nézzük, milyen fontosabb programok, fesztiválok várják az idelátogatókat:

Az éve első gasztronómiai rendezvénye a Toros napok, mely 2014-ben került először megrendezésre, és bízunk benne, hogy ez is hagyománnyá válik, mint más számos hajdúszoboszlói fesztivál.

A Toros napok célja, hogy megismertesse a hagyományos, disznótoros ízeket, mint például a hurka-kolbász, toros káposzta, frissen sült tepertő, stb.

A finom ételek mellé különböző pálinkákat ajánlanak kísérőként vagy akár „előételként”.

Mint más fesztiválokon, itt sem maradhatnak el a jobbnál jobb programok, fellépők, kézműves sátrak.

A program ajánlat listáján 2. helyen szerepel a hagyományos strandnyitó ünnepség, a Hungarosparty, mely május 1-jén kerül megrendezésre.

Ezen a napon hivatalosan megnyílnak a szabadtéri strand kapui a vendégek részére és este egy parti keretén belül ünnepelhetjük meg a szezon megkezdését.

Minden évben a szervezők jobbnál jobb hazai fellépők meghívásával, divatbemutatóval és egy záró tűzijátékkal gondoskodnak a jó hangulatról.

A következő, igen kedvelt fesztivál-program, a hajdúszoboszlói Grill étel- és sör fesztivál mely a jó időnek is köszönhetően nagyon sok látogatót vonz évről évre minden májusban.

A fesztivál a szabad tűzön készült grill ételek és finomabbnál finomabb hideg sörök népszerűsítésére szolgál. A fesztivál ideje alatt kerül megrendezésre a Harley Davidson Gastroride is, ami nemcsak a motorok szerelmeseinek nyeri el tetszését.

A 3 napos program keretén belül a grillételek és sörök kóstolgatása mellett számos fellépő, énekes, együttes és tánccsoport fokozza a hangulatot.

 

A nyári programok közül talán a legkedveltebb az Ünnepi Fürdőbál.

Ez egy rendhagyó buli, ahol a mediterrán medence leengedésével hatalmas táncteret biztosítanak azoknak, akik jobbnál jobb zenére szeretnék „ropni”. Ezt az eseményt is tűzijáték zárja.

A következő, a régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye a Birka- és Slambucfőző Örömnap, mely minden év szeptemberében kerül megrendezésre.

Az örömnap elsősorban a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének  sajátos ételreceptjeit valamint a szabadtéri főzés kultúráját szeretné bemutatni.

A hagyományos, térségi főzés alap kelléke a bogrács, melyben egyszerű, de nagyon ízletes, elsősorban pörköltöket készíthetünk különböző húsokból vagy akár tésztából és krumpliból, mely a közkedvelt slambuc névre hallgat.

A rendezvény helyszíne a hajdúszoboszlói repülőtér, ahol egy nagy színpadon szórakoztatják a fellépők a közönséget.

 

A hajdúszoboszlói program-fesztivál sorát a közkedvelt és nagyon sok érdeklődőt vonzó Bioétel- és Borfesztivál zárja, melyet minden év szeptember közepén rendeznek meg.

A Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztivál Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, ahol bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

A háromnapos rendezvényen népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, fellépők, valamint az egyre kedveltebb bio életformát népszerűsítő kísérőprogramok is színesítik a fesztivál hangulatát.

 

Reméljük, hogy mindenki megtalálja a kedvére való programot 2016-ben is! :) Jó szórakozást kívánunk!