Zoli Apartmanok Hajdúszoboszló

Szállás Hajdúszoboszlón 5 perc sétára a Strand fürdőbejárattól.
Hungary, Hajdúszoboszló,
Kölcsey utca, 34-36.
0036704261536 - HU-RO-EN
0040312263301 - HU-RO
d2021
  • Zoli Apartmanok
  • Zoli Apartman
  • Vandor Apartman
  • Maja Apartman
  • Anna Apartman
AJÁNLATKÉRÉS
Mindössze csak 1 perc!
Hírek

Hajdúszoboszlói Programok 2022Hajdúszoboszlót évtizedek óta a reumások mekkájának hívnak vizének gyógyhatása miatt.

Az elmúlt évek során viszont már nem csak a gyógyulni vágyók látogatnak akár évente többször is Hajdúszoboszlóra, hanem a pihenésre, kikapcsolódásra, kulturális és gasztronómiai fesztiválokra vágyó idősek, fiatalok, gyermekek. Hajdúszoboszló felismerte az igények sokrétegűségét és erre alapozva a gyógyfürdő és a szabadtéri strand mellett létrehozott egy többszintes fürdő és wellness komplexumot, az Aqua-Palace-t, amiről bátran kijelenthetjük, hogy egyedül álló módon kielégít minden igényt, legyen szó sportolásról, pihenésről, gyerek programról, továbbá számos fesztivál rendezésével igyekszik mindenki kedvében járni.

A „vizes” élmények mellett Hajdúszoboszló szeretné bővíteni a programok palettáját, hogy az itt eltöltött napok vagy akár hetek még tartalmasabbak legyenek. Ennél fogva Hajdúszoboszlón évről évre számos gasztronómiai és kulturális rendezvény kerül megrendezésre a résztvevők nagy örömére. A teljesség igénye nélkül nézzük, milyen fontosabb programok, fesztiválok várják az idelátogatókat:

Az év első gasztronómiai rendezvénye a Toros napok, mely 2014-ben került először megrendezésre, és immár hagyománnyá vált, akárcsak más számos hajdúszoboszlói fesztivál. A Toros napok célja, hogy megismertesse a hagyományos, disznótoros ízeket, mint például a hurka-kolbász, toros káposzta, frissen sült tepertő, stb. A finom ételek mellé különböző pálinkákat ajánlanak kísérőként vagy akár „előételként”. Mint más fesztiválokon, itt sem maradhatnak el a jobbnál jobb programok, fellépők, kézműves sátrak.

A programajánlat listáján második helyen szerepel a hagyományos strandnyitó ünnepség, a Hungarosparty, mely április végén/május elején kerül megrendezésre.Ezen a napon hivatalosan megnyílnak a szabadtéri strand kapui a vendégek részére és este egy parti keretén belül ünnepelhetjük meg a szezon megkezdését. Minden évben a szervezők jobbnál jobb hazai fellépők meghívásával, divatbemutatóval és egy záró tűzijátékkal gondoskodnak a jó hangulatról.

Ezt követi a sorban a Hajdúsági Ízek Fesztiválja, ahol Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a régi hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a fesztivál vendéglátói által. A gazdag kínálatban biztosan szerepelni fog a töltött káposzta, a csülkös slambuc, és a kihagyhatatlan a szoboszlói aprópecsenye is. Az étel és ital kínálat mellé szórakoztató, hagyományőrző programok, szabadtéri koncertek egész sorát vonultatjuk majd fel, hogy mindenki jól érezze magát.

A következő, igen kedvelt fesztivál-program, a hajdúszoboszlói Grill étel- és sörfesztivál, mely a jó időnek is köszönhetően nagyon sok látogatót vonz évről évre. A fesztivál a szabad tűzön készült grill ételek és finomabbnál finomabb hideg sörök népszerűsítésére szolgál. A háromnapos program keretén belül a grillételek és sörök kóstolgatása mellett számos fellépő, énekes, együttes és tánccsoport fokozza a hangulatot.

A nyári programok közül talán a legkedveltebb az Ünnepi Fürdőbál. Ez egy rendhagyó buli, ahol a mediterrán medence vizének leengedésével hatalmas táncteret biztosítanak azoknak, akik jobbnál jobb zenére szeretnék ropni. Ezt az eseményt is tűzijáték zárja.

A következő, a régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye a Birka- és Slambucfőző Örömnap, mely minden év szeptemberében kerül megrendezésre. Az örömnap elsősorban a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének  sajátos ételreceptjeit valamint a szabadtéri főzés kultúráját szeretné bemutatni. A hagyományos, térségi főzés alap kelléke a bogrács, melyben egyszerű, de nagyon ízletes, elsősorban pörköltöket készíthetünk különböző húsokból vagy akár tésztából és krumpliból, mely a közkedvelt slambuc névre hallgat. A rendezvény helyszíne a hajdúszoboszlói repülőtér, ahol egy nagy színpadon szórakoztatják a fellépők a közönséget.

A hajdúszoboszlói program-fesztivál sorát a közkedvelt és nagyon sok érdeklődőt vonzó Bioétel- és Borfesztivál követi, melyet minden év szeptember közepén rendeznek meg. A Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztivál Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, ahol bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A háromnapos rendezvényen népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, fellépők, valamint az egyre kedveltebb bio életformát népszerűsítő kísérőprogramok is színesítik a fesztivál hangulatát.

A Szoboszlói Szüreti Mulatság elnevezésű gasztronómiai fesztivállal folytatódik az őszi programok sora. A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.

Márton nap alkalmából újborral és libából készült ételekkel várják a látogatókat a Márton Napi Libalakoma vendéglátói. A rendezvényen a libából készített ételek választéka mellett a magyar pincészetek újbor kínálatából is válogathatnak a látogatók. A liba napi lakoma az év záró gasztronómiai eseménye Hajdúszoboszlón, mely több zenés és kulturális programmal is szórakoztatja az érdeklődő közönséget.

Reméljük, hogy mindenki megtalálja a kedvére való programot 2019-ben is! :) Jó szórakozást kívánunk!

Zoli Apartmanok Hajduszoboszlo